Jan 17 2003
دستاوردهاي تازه از سفر به
دستاوردهاي تازه از سفر به ايران ( بخش چهارم)
با اين وجود تعداد دانشجوياني كه ساليانه از دانشگاههاي ايران فارغ التحصيل ميگردند بسيار قابل توجه است. گرچه آينده چندان درخشاني در داخل منتظر ايشان نخواهد بود ولي گمان بر اينكه اگر مردمسالاراني با درايت به اداره امور و برنامه ريزي مرتب و استفاده از امكانات موجود بدون محدود ساختن فضاي لازم براي تنفس روحي بر سر كار ميبودند، اوضاع بمراتب بهتر از اين كه هست ميبود، بس فرح انگيز است.
اين فارغ التحصيلان پيام آور نوآوريهائي ميباشند كه بدون از دست دادن هويت ملي، ميتوانند بس رهگشا بسوي آينده باشد اما بنظر ميرسد كه والدين ايراني ناآگاهانه با حمل مشقت و تحمل صدمات فرزندان خود را به دانشگاهها گسيل ميدارند تا پس از پايان كارشان ايشان را جوجه فكلي و ميرزا مزلف بنامند و در برابر نوآوريهايشان واهمه بخرج دهند. اين اتفاقي نميباشد كه دانشجويان دانشگاه اميركبير خواهان ادامه تحصيل در كشور ويران گشته و مخروبه افغانستان ميباشند و براي اين منظور نامه ها به سفارت افغانستان روان ميدارند. اين بايد براي والدين ايراني و سردمداران ايران بسي قابل تاْمل باشد ولي كمتر كسي به اين چيزها توجه ميكند. اگر نسل جوان ايراني با همت و غيرت خويش موفق به نيل به هدفي والا گردد، همگي خواهان چسابندن نشاني به سينه خود خواهند بود ولي در حال عادي هيچگونه برنامه منسجم و تصوري روشن از نسل جوان نداشته و تنها تمايلات جنسي را خواسته و آرزوي جوانان پندارند. جاي بسي تاْسف ميباشد.
در اين زمينه گمان برم كه افغانيها از ما جلوتر هستند. افغانهاي پناهنده به ايران كه پس از روي كار آمدن دولت موقت ( و البته به كمك آمريكا هميشگي) افغانستان ، با بازپس دادن كارت پناهندگي خويش در ايران به كشور خود بازگشته و اوضاع آن ديار را همچنان آشفته ديدند ، ديگر بار آهنگ بازگشت مخفيانه به ايران را كردند. اينان كه ديگر با در دست نداشتن كارت پناهندگي، نميتوانستند فرزندانشان را به مدارس رسمي بفرستند ( بايد تذكر كرد كه در برخي از مدارس اينگونه اطفال را بصورت غير رسمي به كلاسهاي آموزشي راه ميدهند) خود برآن شدند تا كلاسي غير رسمي داير نمايند و از روس كتب درسي فرسوده ديگران فرزندانشان را تعليم دهند و خيريني نيز پيدا ميشوند كه محلي براي تدريس بصورت رايگان در اختيار ايشان قرار ميدهند. حتي در يكي از اين مدارس (يا بقول خودشان مكتبهاي) غير رسمي به دانش آموزان كلاس پنجم ابتدائي نحوه كار با كامپيوتر را فراميدادند.
ادامه دارد
خوش نظر
نوشته: خُسن آقا در ساعت: 10:44 am در بخش: بدون دسته بندی